Hoe het werkt

Elk project heeft zijn eigen ritme

Bij timelapse gaat het erom het juiste ritme te vinden, een balans tussen het aantal foto’s en de duur van het proces. Een zonsondergang benader je compleet anders dan een bouwproject van enkele jaren. En ook het éne bouwproject is het andere niet. Want wat als er weken lang voorbereidingen worden gepleegd, en er op één dag heel veel zichtbaar veranderd in een project. Je kunt je voorstellen dat een interval van om de 10 minuten hier niet het proces weergeeft zoals het ging.

The Timewriters gaat stap voor stap door het proces en zorgt ervoor dat elk aspect dat geregistreerd moet worden, ook op de beste manier wordt geregistreerd. Dat kan met onze Timebox, met bemande camera’s en soms ook door onze battery-boxes die het zeker een week volhouden!

Interval


Een project van één maand schieten we over het algemeen met een interval van één foto per minuut. Een proces van een dag vaak om de paar seconden. Een bouwproject van jaren heeft altijd een interval van 10 minuten.

Foto en/ of video


Soms gaat een proces zo snel dat we het real-time opnemen waarbij we later de keuze hebben om het te versnellen naar keuze. Daarnaast is het een heel goed idee om de timelapseregistratie af te wisselen met filmwerk, zodat de kijker meer inzicht krijgt in ‘de kleine’ processen binnen het grote geheel!

Technieken


Een timelapse is versneld beeld. Maar er zijn meerdere manieren om een proces versneld te laten zien. In de natuur gebruiken we graag ‘de overvloei’ modus. Hierbij nemen we geen foto’s op een vast interval, maar komen we steeds terug op dezelfde positie voor een serie aan foto’s die gericht zijn om de natuurpracht te laten zien. De uiteindelijke timelapses vloeien daarna naadloos in elkaar over, van zomer naar herfst naar winter naar lente.

Neem contact op


U heeft meestal maar één kans om een timelapse te maken van uw proces. En dat moet dan ook goed gebeuren. Neem daarom vooral contact op zodat we samen de beste manier kunnen bepalen. We staan altijd voor u klaar!

 

Betere camera, meer mogelijkheden

Wij gebruiken voor al onze timelapse registraties professionele spiegelreflexcamera’s. De reden is simpel, betere kwaliteit levert meer mogelijkheden maar vooral ook veel mooier beeld.

Het grote voordeel van de dSLR-camera met veel megapixels is dat in de nabewerking naar hartelust kan worden ingezoomd en pan- en tiltbewegingen kunnen worden gemaakt. Dat geeft dynamiek aan een timelapse!

 

Detail


24 Mpx is meer detail. Uw uiteindelijke full-HD film krijgt zo dynamiek omdat we kunnen inzoomen zonder kwaliteit te verliezen.

 

Pas op


Kijk uit voor ‘marketing’pixels. Teveel pixels op een kleine sensor (zoals een telefoon) geven alsnog een beroerd beeld.

 

Ruisvrij


Professionele dSLR camera’s leveren door hun onbeperkte sluitertijd tevens prachtige ruisvrije beelden in het donker.

Drukwerk


Elke foto is klaar om te gebruiken in drukwerk. In de Timeviewer is elke foto zelfs direct te downloaden.

De Timebox

.

 

De Timebox: Klaar voor extreem lange termijn projecten

We zijn wel een beetje trots op onze zelf ontwikkelde TimeboxResolution XL. Een water- en stofdichte camerabehuizing, een Canon dSLR van 18 megapixels en een onboard-computer. Zo leggen we een week, een maand of zelfs langer dan een jaar de geschiedenis vast, terwijl de beelden direct verstuurd worden via internet en beschikbaar zijn voor alle doeleinden. Voor wie extreme eisen aan beeldkwaliteit stelt, de Resolution XL is tevens uit te rusten met de Canon 5D mark II.

4G-Internet


Standaard uitgerust met 4G internetverbinding onbeperkt.

Weer of geen weer


De Timebox met IP66 behuizing is bestand tegen alle elementen en weerstypen. En door onze secure installatie blijft dat ook zo!

Groothoek zonder vervorming


De Timebox is standaard uitgerust met een 10-20mm Sigma groothoeklens. Dat betekent een kijkhoek van 102 graden zonder die lelijke vervorming die bijvoorbeeld een gopro geeft.

Monitoring en service


Eenmaal geïnstalleerd worden onze Timeboxen meerdere malen per dag gemonitord. Het spreekt vanzelf dat wij alle mogelijke problemen zo snel mogelijk oplossen, hetzij op afstand, het zij op locatie. We willen geen beeld missen!

Altijd meekijken

 

 

De Timeviewer, altijd een actueel beeld

Speciaal voor lange termijn projecten is de Timeviewer ontwikkeld. Elke foto wordt realtime geupload vanuit de Timebox naar onze servers, zodat ze u het beste van twee werelden geven. De snelheid van de webcam, en de kwaliteit van een professionele camera.

De Timeviewer is standaard inbegrepen bij lange termijn projecten die een foto interval hebben van 10 minuten of meer. Bij kortere intervallen moet er teveel data over het 4g netwerk, en wordt er gekozen voor een ‘standaard laatste foto’ oplossing. Er wordt dan een lage resolutie foto geupload die u direct kunt embedden. U heeft dus wel altijd een actueel beeld!

Actueel beeld voor het publiek


De Timeviewer kan heel makkelijk worden ingesloten op uw webpagina zodat u uw vorderingen aan het publiek tonen. Er zijn tevens kleinere embedmogelijkheden. Vraag naar de opties!

Direct download


Als opdrachtgever krijgt u een speciale Timeviewer waarbij het mogelijk is om direct het originele beeld te downloaden. Handig als u een presentatie in moet, of een foto wilt gebruiken voor een brochure.

 

.

 

Het maken van oogstrelende timelapse films

Het verwerken van de timelapsefoto’s gebeurd op de hoogste resolutie. Dit betekent dat we de foto’s verwerken naar UHD4k formaat. Maar liefst vier keer zo groot als een full HD beeld. Met deze timelapse sequenties gaan wij monteren. We halen bijvoorbeeld alle stukken eruit waar er niets gebeurde. Niets saaier dan een timelapse waar niets gebeurd. We selecteren muziek die bij het project past, brengen dynamiek door in te zoomen en over uw project heen te glijden en te bewegen. Ons uiteindelijke doel is uw publiek versteld te doen staan. Iets te laten zien wat ze normaal nooit zouden hebben kunnen zien.

Monteren van timelapsefilms is een vak apart. Wij verstaan ons vak!

Die luchten halen we weg


Luchten kunnen een prachtig onderwerp zijn voor een timelapse. Maar bij lange termijn projecten worden ze eigenlijk lastig. Immers, geen lucht is hetzelfde als de vorige wanneer 6 maanden worden samengevat in 1 minuut. Met speciale nabewerking halen wij die ‘stroboscoop’ aan luchten weg zodat de kijker zich kan concentreren op uw project.

Vloeiende bewegingen


Een echte timelapse is gebaat bij een rustig beeld. Je wilt kijken naar de groei van het gebouw, niet naar kleine tierelantijnen. Door speciale frameblend technieken is het mogelijk om kleine voorwerpen als auto’s en personen die eigenlijk afleiden van het daadwerkelijke beeld te verwijderen.